Οκτ 16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ξεκινούν από 1/10/2016 οι αιτήσεις στο ανοιχτό σεμινάριο Θεάτρου «Εισαγωγή στην Κωμωδία: Τεχνικές - Αναλυση» που διοργανώνει η επαγγελματική θεατρική ομάδα «ΘΕ.ΑΜ.Α.» (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία). Τα μαθήματα αρχίζουν την Τετάρτη 2/11/2016. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε: τηλ. 6939308409 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (www.distheater.gr). Το Σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα με ή χωρίς αναπηρία που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου και τη λειτουργία του ηθοποιού, σε απόφοιτους δραματικών σχολών και σε αυτούς που επιθυμούν να εξασκήσουν και να καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα στο υποκριτικό πεδίο της Κωμωδίας. Μέσα από το σεμινάριο θα επιλεχθούν οι συμμετέχοντες στη νέα παραγωγή του «ΘΕ.ΑΜ.Α.» για την περίοδο 2017-2018: «Nekrassov» του Jean Paul Sartre. 

 Διδάσκουν: Βασίλης Οικονόμου – Αιμιλιανή Αβραάμ

Διάρκεια: 10 μαθήματα/ 30 ώρες

Από 2 Νοεμβρίου 2016 έως 25 Ιανουαρίου 2017

Κάθε Τετάρτη:  16:30 -19:30

Κόστος: 60€ (2 €/ώρα)

Τόπος: Αθήνα (Παγκράτι & Πανόρμου)

περισσότερα...
Οκτ 10

 

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στη σκηνή του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας ολοκληρώθηκε η διαδρομή των παραστάσεων των «Περσών». Μία διαδρομή που ξεκίνησε από ένα σημείο εξέλιξης ως προς την ευρύτερη ανταπόκριση του έργου του ΘΕ.ΑΜ.Α. με την επιλογή της παράστασης για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου από τον καλλιτεχνικό του διευθυντή κ. Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, όπου παρουσιάστηκε στις 13 και 14 Ιουλίου 2016 στη Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου.

Η παράσταση ανέβηκε σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Βασίλη Οικονόμου. Κορυφαία Χορού η ερμηνεύτρια της λαϊκής προφορικής μας παράδοσης Γιώτα Βέη. Την Άτοσσα υποδύθηκαν ταυτόχρονα μαζί επί σκηνής δύο ηθοποιοί: η Χριστίνα Τούμπα από το αμαξίδιό της απέδωσε τον λόγο της βασίλισσας και η κωφή ηθοποιός Χριστίνα Τσαβλή ενσάρκωσε τη φυσική υπόσταση της μητέρας του Ξέρξη. Ο Πάνος Ζουρνατζίδης ερμήνευσε τον Δαρείο, ο Μιχάλης Ταμπούκας τον Αγγελιαφόρο και ο Βασίλης Οικονόμου τον Ξέρξη. Η Β΄ Κορυφαία του Χορού Αιμιλιανή Αβραάμ ανέλαβε και την εκγύμνασή του, τον οποίο εμψύχωσαν ο Μιχάλης Γραμματάς, ο Γιώργος Ηλιάκης, η Μαρίνα Μπεσίρη, η Μαρίνα Σταμάτη, η Μαίρη Σταματουλά και η Έφη Τούμπα. Για κωφούς θεατές και με προβλήματα ακοής, η διερμηνέας Θεοδώρα Τσαποΐτη απέδωσε το κείμενο επί σκηνής στην ελληνική νοηματική γλώσσα (ΕΝΓ). Οι μουσικοί κρουστών οργάνων Μάκης Σουλελές και Αλέξανδρος Χαντζαράς ερμήνευσαν επί σκηνής τη σύνθεση του Αλέξανδρου Καψοκαβάδη. Η Σοφία Σταυρακάκη υπέγραψε τα κοστούμια και η Δέσποινα Φλέσσα τα σκηνικά. Ο Φώτης Κίκιρας επιμελήθηκε την ηχοληψία.

περισσότερα...
Μαϊ 16

Η ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α., εκπροσωπώντας την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία, συμμετέχει στο 4ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών που πραγματοποιείται στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ στου Ψυρρή. Παρουσιάζει την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 και ώρα 20:45 το θεατρικό έργο του Ε. Ionesco «Ιάκωβος ή Υποταγή» (Jacques ou la Soumission).

περισσότερα...
Μαϊ 15

"Πέρσες του Αισχύλου. Η μετάφραση για την ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α." θα ανακοινώσει ο Βασίλης Οικονόμου, ιδρυτής του ΘΕ.ΑΜ.Α. και σκηνοθέτης της παράστασης Πέρσες του Αισχύλου, στο 1ο ετήσιο συμπόσιο μεταπτυχιακών φοιτητών/φοιτητριών στην πρόσληψη της κλασικής αρχαιότητας με γενικό τίτλο: "Συνέχειες και ασυνέχειες στην πρόσληψη των κλασικών κειμένων".

 Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Μαΐου στον χώρο και διοργανώνεται από το τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και συγκεκριμένα της ερευνητικής ομάδας: Jocasta Classical Reception με υπεύθυνη την καθηγήτρια Κλασικής Φιλολογίας Ευφημία Καρακάντζα. Το συμπόσιο θα κλείσει η παράσταση του ΘΕ.ΑΜ.Α. "Έρημοι: Κασσάνδρα-Φιλοκτήτης" σε υπερκείμενα της Σοφίας Σταυρακάκη και Απολλωνίας Τσαντά στην Αλεξάνδρα του Λυκόφρονα και στον Φιλοκτήτη του Σοφοκλή αντίστοιχα. Η σκηνοθεσία είναι της Σοφίας Σταυρακάκη.

Πρόγραμμα